Skeiv søndag: Dream Daddy (spill)

Har du noen gang hatt lyst til å date fedre? Vel, jeg har ikke hatt lyst til det, men selvsagt måtte Game Grumps komme og ødelegge det for meg. 

Venstre til høyre: Robert, Damien, Craig, Joseph, Mat, Hugo, og Brian

Dream Daddy er et dialogbasert datingspill hvor du − en alenefar − og datteren din Amanda flytter inn et nytt nabolag og du møter en håndfull fedre som du så kan date/bli sammen med. Det er sju forskjellige fedre, alle med vidt forskjellige personligheter og plottlinjer, og som alle er ufattelig sjarmerende. Spillet i seg selv er også ufattelig sjarmerende: for det første er det åpenbart superskeivt, men i tillegg har det en skikkelig fin balanse av dad-humour og internetthumor. Vilt mange ordspill, altså.

En av de spesifikke tingene jeg elsker med dette spillet er at Damien, en av fedrene du kan date, er en transmann. Det er så subtilt inkludert at jeg faktisk ikke la merke til det første gangen jeg spilte gjennom spillet, men det er en linje i dialogen med ham som "hinter" til det, og det har blitt bekreftet av de som laget spillet! Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å gi minoritetskarakterer plottlinjer som er fullstendig urelaterte til minoritetsstatusen deres, så måten det har blitt utført på i Dream Daddy er absolutt fantastisk. Jeg liker også at han ikke er i overkant maskulin; han er komfortabel nok i kjønnsidentiteten sin til at han ikke trenger å kompensere for noe, selv om han er trans. En annen liten hyggelig ting er at han som har stemmen til Damien er trans selv, som jeg setter utrolig pris på.

Mitt eneste problem med at Damien er trans (som ikke er et stort problem, det er bare en personlig preferanse) er at jeg kjenner ikke igjen kroppen hans som en transkropp. Han har "cismannproporsjoner". Damien har veldig tydelig hatt det beste utgangspunktet i verden. Uansett, som sagt, kun personlig preferanse. Det er definitivt ikke nok til å gjøre meg misfornøyd med ham, eller med Dream Daddy!

Det er så mange fine varianter av maskulinitet i dette spillet, og det viser både positive og negative aspekter av de forskjellige karakterene og deres forhold til sin egen identitet som menn og fedre. 

Det er et utrolig hyggelig spill, og om du trenger noe å chille ut med kan jeg ikke anbefale Dream Daddy nok.
Spillet er tilgjengelig på Steam!

− Lee Kvåle

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

22, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits