KESHAS NYE LÅTER OG HVA DE BETYR

De fleste har fått med seg saken der Kesha prøvde å komme ut av kontrakten med Dr. Luke etter flere år med dårlig behandling og hvor mye det har påvirket hennes mulighet til å lage musikk og bli hørt. Kesha kom tidligere i juli ut med to sanger fra hennes nye album; Praying og Woman. 

v-Dur3uXXCQ
Jeg syns Praying er en utrolig sterk sang med et vakkert budskap. Særlig fordi Kesha klarer å snakke om Dr. Luke uten å nevne ham med et ord. Det her er selvfølgelig bare spekulering, men teksten handler om noen som trykker henne ned og sier hun ikke har noen verdi. Det er særlig linja "And we both know all the truth I could tell / I'll just say this is I wish you farewell" som er utrolig sterk; den refererer til alt Kesha kunne fortalt, implisitt om Dr. Luke, men at hun tar valget om å si farvel og gå videre. Dette er styrken i Praying; ønsket om å gå videre, at Kesha er the bigger person og ber en bønn både for seg selv og for personen som har såret henne. Å synge om styrken hun har funnet inni seg selv, at når hun er ferdig vil ingen vite navnet på personen som skadet henne, og at hun håper sjelen til hennes angriper endrer seg. 
 
Videoen er ikke helt min smak, men man ser at Kesha tar med seg det gamle jeg-et hun har presentert i den tidligere partyprinsesse-personaen sin, med glitter og regnbuer og sterke farger. Dette kombinerer hun med sitt nye, sterkere jeg og muligheten til å vise hvor hun tar sin musikalske inspirasjon fra (Iggy Pop, Rolling Stones, Beach Boys etc), noe hun skriver om i en essay i Rolling Stones. Jeg syns hvertfall det er tydelig å høre en progresjon fra pop-edm-Kesha til denne mykere og modnere Kesha som har dypere tekster og mer spennende instrumentasjon. 
 
I dette essayet skriver hun også om låta Woman og prosessen, hvor empowered hun følte seg og hvordan hele prosessen er mer organisk og handler om musikere som finner sammen og lager musikken på en helt annen måte enn hun har gjort før. Du kan høre Woman her, den er mye mer upbeat og i følge Kesha for alle som trenger å føle på makta, ikke bare kvinner. I bakgrunnen og på start og slutt av låta hører man også mye latter, noe som er deilig å høre etter å se Keshas liv i media de siste årene. Jeg gleder meg hvertfall til å høre hennes nye album Rainbow når det kommer. 
 
Elise 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

22, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits