Studio Killers (band)

Nå er det faktisk sommer, gutta, og da føler jeg det er på tide å skrive om enda litt mer musikk så dere kan få noe nytt å høre på i løpet av sommermånedene. 

Studio Killers er et band som har holdt på i en del år nå, og de har dessverre kun gitt ut ett album (enn så lenge, forhåpentligvis), men det albumet er til gjengjeld skikkelig bra, og ikke bare fra et musikalsk ståsted. For det første er de et virtuelt band som skriver alle tekstene sine fra et kvinnelig synspunkt, og som i tillegg har noen av de kuleste musikkvideoene og defintivt noen av de mest interessante konseptene. 

Jeg kan ærlig innrømme at mye av musikken jeg hører på er forferdelig fra et feministisk perspektiv, og at jeg teknisk sett burde ha probemer med i alle fall 70% av musikkbiblioteket mitt fordi det er sexistisk og til tider homofobisk. Ikke Studio Killers. Studio Killers hever lista så sykt for alle andre artister ved ikke bare å skrive skeive tekster, men også å skrive direkte feministiske tekster. 

For eksempel, en av singlene fra albumet deres er en sang som heter All Men Are Pigs som handler om menn som sier de "ikke er som andre menn," og at kvinner som er skeptiske fordi de er klar over de negative aspektene av mannlig sosialisering bare er kyniske. Den har direkte referanser til Simone de Beauvoir og en god del kritikk til replikker og kommentarer man kan gjenkjenne fra dagens sjekkekultur. Med andre ord, selv om vi teknisk sett vet at alle menn selvsagt ikke er slik, så vil Studio Killers (og jeg) at vi skal forholde oss kritiske til menn som hevder å støtte likestilling men ikke sier seg villige til å støtte feminisme. 

Jenny, en annen av singlene deres og er mest sannsynlig deres best kjente sang, handler om den virtuelle vokalisten Cherrys forelskelse i sin beste venninne. Riktignok er ikke alt hun sier og gjør i sangen fullstendig rasjonelt (ikke stjel tingene til folk du er forelska i, folkens), men uten at jeg kan si det av egen erfaring så er visst det en ting forelskelse gjør med deg. Får deg til å oppføre deg irrasjonelt, altså; tror ikke forelskelse gjør deg kleptoman. 

Jeg må også si at jeg er ganske fornøyd med at noen av de beste sangene deres ikke har noe med romantikk å gjøre i det hele tatt, som for eksempel Ode to the Bouncer (som også var deres første utgitte sang) og Friday Night Gurus, men jeg innser at jeg kanskje er partisk til å kalle dem noen av de beste nettopp på grunn av dette.
Uansett, de er bra. 

De har dessverre ikke gitt ut egen musikk siden 2014, og det siste DJ-settet de slapp var i august 2016, men jeg holder fingrene krysset for at de kommer tilbake på ett eller annet tidspunkt. Studio Killers' originalmusikk er å finne på Spotify og iTunes, og DJ-settene deres (som jeg også vil anbefale fordi de faktisk er skikkelig solide) er å finne på Mixcloud

− Lee

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

22, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits