You Don't Own Me av Hanne Leland (sang)

I dag har vi gleden av å skrive et innlegg om en helt ny sang av den norske artisten Hanne Leland. Denne heter da You Don't Own Me og ble sluppet i går. Hanne Leland har tidligere gitt ut en sang som heter Fearless (We want who we want) som skulle støtte homofiles rettigheter, og dette sammen med budskapet i You Don't Own Me gjør at jeg absolutt vil anbefale at folk sjekker ut musikken hennes.

You Don't Own Me, ifølge Leland, er en «slags deklarasjon på at ingen og ingenting eier meg,» og en «beslutning om å fortsette å pushe,» som jeg tror de fleste kan ha behov for av og til, men kanskje spesielt om du tilhører minoriteter. Riktignok sier hun at den ble skrevet om en periode hvor hun måtte deale med vanskelige ting i sitt eget liv, men i en verden hvor vi mottar identitetsbaserte skjellsord konstant og det forventes at vi skal endre oss for å følge normer og urealistiske mål vil jeg si at jeg kan relatere ganske sterkt uansett. Dette er typen sanger vi trenger mer av.

Vi har jo snakket en del på denne bloggen om forventninger verden har til kvinner spesielt, og er det en ting jeg blir voldsomt lei av er det musikk som støtter opp ideen om at kvinner skal la seg styre og kues av utenforstående krefter i større grad enn menn, på hvilken som helst måte. Det er derfor utrolig herlig å se (og høre) hver gang det kommer ut sanger som direkte motgår dette, som heldigvis er noe vi ser mer og mer av.

Jeg har faktisk ikke så veldig mye mer å si; sangen er utrolig fin og chill, men samtidig kraftfull, så om du trenger noe nytt å høre på vil jeg som sagt anbefale denne på det sterkeste! Sangen kan blant annes finnes på Spotify!

− Lee

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

21, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits