Dragon Age: Inquisition (spill)

I fjor la Elise ut et innlegg om forskjellige spill (som ikke gjør vondt i feministsjela) som blant annet inneholdt spill som FezUntil Dawn, og Alice: Madness Returns. På slutten ga hun et nikk til Dragon Age: Inquisition, og nå har tiden kommet for det spesifikt dedikerte innlegget.

Jeg har ikke spilt det ferdig enda, jeg blir litt fortapt i quests og slikt, men jeg har spilt nok til å kunne si at for feministen og den skeive personen i meg er dette et absolutt herlig spill. Det er så mange ting med Inquisition som gjør det bra, men jeg skal prøve å holde meg noenlunde kortfattet.

For det første kan man romance både mannlige og kvinnelige karakterer. Man kan ikke romance alle; noen karakterer kan bare romances av menn eller kvinner, noen mer spesifikt menn/kvinner av enkelte raser (Solas kan for eksempel kun romances av kvinnelige alver), og mange kan ikke romances i det hele tatt, men du må ikke romance en kvinne om du er mann, og vice versa. Det faktumet at jeg kan velge skeivhet om jeg vil er så bra, og det gjør det mer "realistisk" med tanke på mellommenneskelige interaksjoner i spillet.

En annen ting med romancene jeg absolutt elsker er at karakteren Dorian kan kun bli suksessfult sjekket opp av menn, og en annen karakter som heter Sera kun kan sjekkes opp av kvinner. Det er så fint at det finnes 100% homofile karakterer, fordi det virker som en selvfølge at det finnes eksklusivt heterofile karakterer, men i et spill hvor skeivhet er et mulig valg kan det være fristende å la de skeive karakterene være tilgjengelige for hetero romanser også. Det som også er bra med Dorian er at han har en faktisk backstory som er preget av det faktumet at han er homofil, og den er skikkelig fint utført.

Ikke nok med det, men det er også en canon transkarakter i Inquisition. Hans backstory er også herlig utført, og jeg syns måten de har gjort karakteren på er absolutt fantastisk. Med tanke på at de lever i en verden hvor ting som hormonbehandling ikke eksisterer (i alle fall vil jeg anta det ikke eksisterer) mener jeg også det er bra at de har brukt en kvinnelig voice actor for ham. Ideelt sett burde det nok vært en pre-T transmann, men i alle fall er det mye bedre enn om de hadde fått en cismann til å gjøre det.

Avslutningsvis må jeg også peke ut at kjønnbalansen i Inquisition faktisk er skikkelig bra i sammenligning med veldig mye annet media. Det er så mange kvinner i sentrale stillinger! De har ikke fullstendig avskrevet sosial kjønnsdynamikk eller fjernet ting som kjønnsroller, men det er nok kvinnelige karakterer som trår utenfor mønsteret og gjør som de vil til at det absolutt funker for meg. Det er også en fin liten touch at når du møter fiender i enkelte regioner (og de fiendene er personer i motsetning til bjørner, demoner, eller fucking EDDERKOPPER i MØRKE HULER) virker det som om jeg møter kvinner nesten like ofte som jeg møter menn. Det er sikkert ikke 50/50, men jeg merker det godt at jeg ofte møter på kvinner. Det er kult.

Som du sikkert har skjønt: jeg syns Dragon Age: Inquisition er helt fantastisk, og jeg kan virkelig ikke anbefale det nok om du trenger å være asosial.

− Lee

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

21, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits