Skeiv søndag: Imagine Me & You (film)

Så langt i Skeiv filmhøst har utvalget av filmer dessverre vært veldig mannlig. Dette er helt og holdent et resultat av mine personlige svakheter i livet, så jeg tenkte jeg burde avslutte med en film om jenter, og siden First Girl I Loved ikke er ute enda, blir det Imagine Me & You.

Så denne for noen år siden da jeg var på et Lena Headey-kick; jeg elsket den da, og jeg elsker den fortsatt. Den er morsom, og fin, og Lena Headey er i den, så hva er det å mislike?

Det eneste legitimt problematiske jeg kommer på med denne filmen, som jeg også er villig til å overse på grunn av måten det blir gjort på, er at de utnytter tropen med «tidligere antatt heteroseksuell som er gift er utro med en annen av samme kjønn.» I det minste i denne filmen, i motsetning til Freier Fall, har de som er involvert moralske koder, og denne situasjonen er ingens skyld, det bare ble sånn.

Utenom dette er det så mange ting som er bra med Imagine Me & You. Den første, og kanskje den viktigste for meg, er hvor uproblematisk det egentlig er at hovedpersonen, Rachel, plutselig finner ut at hun liker kvinner også. Det er noen innspill fra moren hennes, som ikke er helt fornøyd, og hun må utforske det og spørre litt rundt før hun er helt ok med sin egen skeivhet, men når alt kommer til alt er det ikke noe «nei jeg kan ikke like jenter!»

Videre, og dette er noe jeg faktisk setter utrolig pris på, får mannen til Rachel, spilt av Matthew Goode, lov til å reagere emosjonelt, og han er genuint skikkelig god. Han er ikke en ekstremt macho type, ikke spesielt stoisk eller aggressiv, og det er så fint å se en mannlig karakter som ikke føler at han må bevise noe ved å oppføre seg dumt. Han er heller ikke på noen som helst måte skyldig i det som har skjedd, som lett kunne blitt brukt som et plottpoeng; det er ikke på grunn av noe han gjør at Rachel forelsker seg i noen andre.

Det er én karakter i filmen som teknisk sett kan klassifiseres som problematisk − han er en streit mann som mener han kan få en lesbisk person til å slutte å være lesbisk − men det er aldri meningen at vi skal være enig i det han sier. Den hvite, megastreite mannen har blitt comic relief, og det er egentlig skikkelig fint.

Jeg har virkelig ikke så mye annet å si om denne filmen, selv om det sikkert er mer som kunne blitt sagt, annet enn at den er sykt fin og jeg anbefaler den på det sterkeste. Den er litt snål, og du må velge å se bort fra enkelte totalt urealistiske ting (ikke sosialt urealistiske − genuint fysisk urealistiske), men annet enn det er den fantastisk.

Og Lena Headey.

Dette blir dessverre det siste innlegget i denne serien på grunn av eksamener og slikt, men jeg håper dere har likt den og at dere har funnet noen nye filmer å se på! Jeg har en hel rekke andre skeive filmer (hovedsakelig om homofile menn fordi jeg er svak, men også fordi jeg tror det lages flere av dem, som er en problemstilling i og for seg selv), så om det er noen interesse for det kan jeg absolutt fortsette å skrive slike innlegg, eller så kan jeg lage et lignende innlegg som Halloween-innlegget og bare skrive om mange skeive filmer på en gang. Fint om noen har noe tilbakemelding på hva de evt. ville vært interessert i å lese!

Lee Kvåle

2 kommentarer

Anniken

20.11.2016 kl.18:00

syns denne ''serien'' din er veldig fin. Mange filmer å oppdage, og syns de alle fortjener individuell oppmerksomhet.

Ang denne filmen, så har jeg bare sett deler av den. likte det jeg så. Det jeg syns var veldig gøy, var at moren min, som ikke helt skjønner seg på dette med å like noen av samme kjønn, syns dette var en veldig fin film. Da blei jeg skikkelig glad!

FeministPerspektiv

20.11.2016 kl.18:51

Anniken: Så bra! Kan absolutt hende jeg fortsetter med noe lignende senere! Takk for tilbakemelding :)

Så utrolig hyggelig; det er alltid fint når man kan introdusere "utenforstående" til slike ting som dette og det går bra!

Lee

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

21, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits