Skeiv søndag: Weekend (film)

Ikke nødvendigvis en advarsel, men vil bemerke at det er en del snakk om sex i dette innlegget.


Weekend, kort fortalt, er en engelsk film fra 2011 som handler om to menn som møter hverandre på en gay club, og så har en one night stand som 'utvikler seg til noe annet.'

En av de vanskeligste tingene å få til i filmer sentrert rundt skeive menn, virker det som, er troverdige sex-scener (se Freier Fall fra forrige uke). Ofte virker det som om det ikke er noe de snakker om, forbereder seg på, eller utforsker skikkelig; det bare skjer, liksom.

På grunn av denne tendensen var det en utrolig velkommen forandring da Weekend kom ut. Andrew Haigh, som skrev, regisserte, og redigerte filmen, er nok en av de beste i bransjen når det kommer til å filmatisere sex, noe vi også ser i Looking (som jeg vil anbefale alle på det sterkeste å se).

Måten Haigh behandler sex på får fram behovet for kommunikasjon. Den destabiliserer det som nesten har blitt en myte: at det alltid er åpenbart hvem som puler og blir pult når to menn har penetrerende sex. Realiteten er at dette ikke er noe man nødvendigvis bare 'vet' når man har sex med noen for første gang; det er noe som ofte må snakkes om.

Noe av det fineste med Weekend er at den tar opp temaer som er relevante for skeive mennesker. Mange av samtalene hovedpersonene Russell og Glen har i løpet av filmen er om det som kan klassifiseres som skeiv diskurs, slik som for eksempel samtaler om homofile som velger å gifte seg, selvfølelse i sammenheng med sex, og prosessen med å komme ut. Weekend illustrerer så utrolig godt noe som burde være åpenbart men for mange ikke er det: homofile har ikke alltid like meninger om ting som angår dem.

En annen ting jeg elsker med Weekend, som kanskje er en av grunnene til at dette er en av yndlingsfilmene mine, er at den er utrolig godt filmet og generelt ser skikkelig bra ut. Som dere kanskje husker er det legitimt en av de viktigste tingene for meg når jeg dømmer hvor godt jeg liker en film, og det er dessverre altfor få skeive filmer som kan roses av visuelle grunner. Denne filmen har ikke et like klart fargeskjema som for eksempel Jongens, men den er likevel utrolig pen, og er en glede å se på.

Alt i alt er Weekend en fantastisk fin film som på mange måter spiller mer til et skeivt publikum enn en del andre filmer med skeive i hovedrollen. Den er kompromissløst homo, og skyr ikke unna å vise flere sider av vanskelige temaer som angår miljøet.

Neste innlegg i Skeiv filmhøst kommer forhåpentligvis ut 20. november, og kommer til å handle om filmen Imagine Me & You!

Lee Kvåle

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

21, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv Facebook: @feministperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits