Skeiv søndag: Free Fall (film)

Beklager at vi har vært borte en stund − semesteroppgaver og studier generelt har kommet i veien − men nå er vi i alle fall tilbake med dagens Skeiv søndag og innlegg nummer fire i Skeiv filmhøst!

Dette innlegget handler om Free Fall, originaltittel Freier Fall, en tysk film fra 2013!

Free Fall handler om Marc, en mann med en søt kone og et barn på vei som er i trening for å bli politi, som møter Kay, en utrolig pen mann som begynner å veldig tydelig legge an på han, fordi hvorfor skulle han ikke gjøre det. Denne filmen er så estetisk vakker, og alle skuespillerne er så flinke, så jeg likte den på mange måter godt. Når det er sagt, så var det en del ting som irriterte meg grenseløst.

Jeg hater virkelig tropen med den voksne mannen som er lykkelig gift og har barn/skal få barn, for så å forelske seg i en pen mann som legger an på ham, og det er Free Fall i et nøtteskall. Det er så sykt irriterende at en kvinne og barnet hennes så ofte blir plassert i situasjoner hvor faren plutselig bare stikker fordi han har en seksualitetskrise i voksen alder. Jeg forstår absolutt at det er vanskelig å være i en situasjon hvor du plutselig må revurdere identiteten din på den måten, men jeg syns det blir så dumt å skulle heie på skeivhet kun for skeivhetens skyld når det skaper legitime ofre.

Perfekte protagonister er selvfølgelig overvurderte, og jeg er helt for at hovedpersonen i en film bør ha feil, men når det legges opp til at vi skal se kona som mindre sympatisk fordi hun blir sint fordi han har løyet til henne, så blir det liksom vanskelig å syns det er så veldig kult.

Videre er det en sex-scene i filmen hvor de bare puler rett ved en bil, i regnet, uten hverken kondom, glidemiddel, eller noe som helst slags forberedelse. Jeg kunne forstått dette om begge var helt nye på disse homogreiene, men han ene (spilt av Max Riemelt som også er i Sense8 og er utrolig sjarmerende og fin) er en skeiv mann som veldig tydelig har hatt sex med menn før! Han burde vite at det for det første er utrolig utrygt og for det andre ville vært sykt vondt! Er det så vanskelig å ikke skrive homofile sex-scener som får alt inni meg til å skrike på grunn av hvor usannsynlig det er? Har tyske menn innlagt glidemiddeldispenser i rompa? Veldig små peniser? Er det noe jeg ikke forstår her?

Uansett, på tross av dette så liker jeg som sagt filmen ganske godt. Den er godt skrevet på tross av den tidligere nevnte tropen som jeg bare syns er sykt teit, og øyeblikkene mellom Marc og Kay er utrolig troverdige (annet enn den sex-scenen) og rørende. De har også illustrert homofobien som eksisterer innen hypermaskuline miljøer utrolig godt, og skyr heller ikke unna å vise de litt mindre pene sidene ved skeiv kultur, som jeg syns er veldig fint.

Om du ikke har noe voldsomt imot de tingene jeg har pekt ut vil jeg absolutt anbefale filmen. Det er utrolig mye bra med den, og skuespillerne er som sagt helt fantastiske. Dette er også en av de første «legitime» skeive filmene jeg har sett som faktisk får en oppfølger, selv om vi ikke vet helt når den skal komme ut enda. Mest sannsynlig 2017 eller 2018.

Jeg skal prøve (prøve) å få ut neste innlegg i Skeiv filmhøst allerede neste helg, så vi faktisk kan bli ferdige med lista før jul, og da er det Weekend (2013) som står for tur!

Lee Kvåle

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

21, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits