Casting gjort riktig: American Gods (serie)

Vi må snakke om American Gods.

American Gods er en bok skrevet av den fantastiske forfatteren Neil Gaiman (som jeg absolutt ikke kan anbefale nok), og det har lenge vært snakk om å skulle filmatisere den på en eller annen måte. En stund var det snakk om at HBO skulle lage serien, og da det ikke skjedde tenkte jeg for meg selv at okay, da skjer det nok ikke. Boy, was I wrong, og jeg er nå utrolig glad for at HBO la fra seg prosjektet. Det ble nemlig plukket opp av Starz i stedet (som står bak serier som Spartacus og Black Sails), og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, for ikke bare har vi Bryan Fuller (Hannibal, Pushing Daisies) og Michael Green (Kings) som manusforfattere og produsenter, men vi har ett av de beste castene noensinne.

panelet deres under Comic Con fortalte Neil Gaiman at, «I told them right from the beginning that the only thing that I was going to be hard line on from the book was keeping the racial make-up for the characters the same [as it was] in the book, that there was not going to be any kind of whitewashing.? Starz (og Fuller og Green) svarte at selvfølgelig skulle de føye seg etter det. Jeg er så takknemlig for dette, og så takknemlig for Gaimans engasjement i prosjektet, for det var en av de tingene jeg elsket med boken. Ikke bare er den fantastisk skrevet, men den er mangfoldig på en bevisst men likevel organisk måte, og om vi skulle mistet det i serien hadde det vært en ubeskrivelig tragedie.

Etter at Gaiman fortalte dette, utdypet Green om castingen og mottagelsen den har fått. «We have gotten a lot of credit for that, and I will take all your credit for everything you like about this show, but we shouldn?t get credit for that. That should be the baseline assumption for adaptations.? 

Det triste med dette er at det ikke er en ting man alltid kan forvente, uansett hvor rett han har når han sier det. Bare se på The Hunger Games, hvor Jennifer Lawrence ble castet som Katniss, en karakter definitivt beskrevet som olivenfarget i huden med svart hår, eller Ghost in the Shell som har et helt sett hvite skuespillere i rollen som japanske karakterer. Det er dessverre noe som skjer altfor ofte.

Vi trenger flere produsenter og casting directors som åpner dørene for ikkehvite skuespillere i roller som tilhører dem, og som forsøker å jevne ut tallene litt, i stedet for å gjøre de karakterene til en enda mindre minoritet på skjermen.

Til slutt vil jeg si at en annen ting som gjør meg lykkelig med hvordan de behandler castingen og deres avsmak for hvitvasking er at dette betyr uten tvil at de kommer til å beholde det seksuelle mangfoldet fra bok til serie også. Som en skeiv person som fikk umåtelig mye glede av å lese en bok hvor skeive karakterer og seksualiteten deres ble behandlet på samme måte som de streite karakterene, gleder jeg meg til å se det samme i serien.

American Gods kommer på Starz i januar 2017, og i mellomtiden vil jeg anbefale boken (og alle de andre bøkene til Gaiman) på det sterkeste!

Lee Kvåle

#LHBTrep #NeilGaiman #AmericanGods #adapsjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

21, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (LHBT). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Vi støtter Sunn Fornuft. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits