VI MÅ SNAKKE OM KESHA

Hvem husker ikke Ke$ha med sine dansbare monsterhits om gutter, sex og alkohol? Jeg husker dem veldig godt. Mange gode minner der. Så hva skjedde med Ke$ha?

photography typography gif

Dessverre er det en utrolig trist historie å fortelle. Mange har nok bare antatt at Kesha sine 15 minutes of fame var ferdige etter to party-album, men dette er ikke tilfellet. Kesha har skrevet mesteparten av sine egne låter, hun har skrevet mange låter for andre artister (inkludert Britney Spears) og hun har en IQ høy nok til å være medlem av MENSA (140). Da hun ga ut albumene om festing, sex og gutter så uttalte hun også i intervjuer at dette var et bevisst grep for å vise hvor sexistisk pop kunne være, og hvor gjennomsiktig dobbeltstandarden var (menn kan synge om bitches and alcohol, men ikke damer? hmmmmm). 

Grunnen til at Kesha forsvant fra rampelyset er at hun saksøkte Dr Luke, hennes producer, for å komme ut av kontrakten om å produsere 6 album til under hans kontroll. Kesha forteller at grunnen til dette er at han voldtok henne, dopet henne ned og også at han var så kontrollerende og manipulerende at han trigget spiseforstyrrelsen hennes (du kan lese mer om det her). Denne saken er ikke ny i det hele tatt, men det er en gledelig nyhet at Kesha har fått gi ut en ny sang med Zedd: 

Kesha er en inspirasjon og en rollemodell. Hun viser hvor tøft det kan virke å snakke ut om voldtekt og overgrep, hun har omtrent mistet hele karrieren sin og mulighet til å lage egen musikk, men hun gjør det som er rett og snakker ut om noe vi alle syns er ganske grusomt. Så jeg tror ikke det kan skrives nok innlegg om hvor sterk Kesha er, og jeg kommer alltid til å beundre henne. Vi må snakke om Kesha, vi må snakke om overgrep og vi må snakke om makten figurer som Dr Luke har som offentlige personer når det betyr at de kan gjøre sånt her og slippe unna med det. Jeg tviler ikke på Kesha for fem flate øre, nettopp fordi hun ikke har noe makt og hun tjener ingenting, verken sosialt eller økonomisk, ved å stå fram og prøve komme ut av kontrakten sin. Så la oss ikke glemme at dette er ikke noe nytt, dette skjer faktisk og det er utrolig mange som blir rammet. Ikke la mennesker med makt utnytte mennesker i en sårbar situasjon. 

Elise 

#kesha #feminisme #overgrep #truecolors #zedd #musikk

Én kommentar

uuu

10.05.2016 kl.20:48

åÅh! Dette er så bra!!

Med tanke på hvor mye tid vi (som et samfunn) bruker på å unnskylde og støtte kjente overgripere (herregud det er så mange) og med tanke på hvordan de aldri får ødelagt karrieren sin håper jeg VIRKELIG Kesha kan fortsette karrieren sin og at samfunnet er klare for å støtte henne.

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

20, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (lhbt). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits