MINE FAVORITTSPILL

Jeg kan umulig være den eneste feministen som har satt meg ned for å spille videospill (for min del enten playstation eller pc), der jeg tenker "oh lord dette orker jeg ikke". Enten fordi spillet er sexistisk, rasistisk, stereotypisk, diskriminerende, unødvendig kjønnet eller alle samtidig. Derfor vil jeg dele noen spill jeg personlig syns er behagelig å spille, og som ikke får feministen i meg til å cringe. Dette er selvfølgelig en subjektiv liste; det er ikke nødvendigvis feminist-spill på den måten at de tar opp viktige temaer, noen ganger er det faktisk bare deilig å kunne slappe av med noe som ikke automatisk gir deg grunnlaget for å skrive en ti siders-kritikk. På den andre siden finnes det også (heldigvis) spill som utfordrer syn på kjønn eller seksualitet eller lignende, og de fortjener også en plass på denne listen. 

 • Fez. Dette er det hyggeligste, søteste og chilleste spillet jeg noensinne har spilt. Jeg er overrasket over at ikke flere mennesker vet om dette. Spillet fokuserer på Fez. Han mottar en liten hatt (en fez) som han putter på hodet og plutselig er hans 2d-verden blitt til 3d. For å løse puzzles i spillet må man derfor snu skjermen/verden for å se alle fire sider av blokkene man går på, for å finne løsninger og komme seg videre. Det er også utrolig pene farger og hele greia gjør meg bare varm på innsiden. Bare se på det her!!!!!
  Fez mixes 2D and 3D animation to create a unique visual style
   
 • Alice: madness returns. I dette spillet har Alice i Wonderland blitt psykisk syk og dykker hodestups ned i sin fantasiverden, som nå er mørk og makaber. Dette spillet var ikke bare rent estetisk veldig fint å spille gjennom, men det innebærer også en sterk kvinnelig hovedkarakter som ikke er seksualisert, og egenskapene hennes er ikke definert av hennes kvinnelighet. Hun er psykisk syk i en tid der kvinner hadde veldig lite makt, og det er forfriskende å se at hun slåss mot makten, stort sett uten frykt.

  Alice madness returns games gifs
   
 • Sims 1,2,3,4. Dette trenger vel ikke så mye forklaring, men SIMS var et av de første spillene der man kunne velge helt selv hva slags sti karakterene skulle følge. Det er ingen som bryr seg i sims om du er homofil eller lesbisk eller truckkjører, så lenge du ikke er utro i offentlighet. Det jeg også liker er at i the sims så KAN karakterene ha sex, men det er ikke et viktig del av spillet og det er ikke sensjonalisert. Det er bare en del av livet.
  gif video games games game sims 3 sims sims 2 gamers stealing sims gif burglar sims 2 gif sims 3 gif
   
 • Minecraft. Ikke noe kjønn, ikke noe sex, ikke noe plott sånn forøvrig, men veldig avslappende å spille. Bygg din helt egen verden helt uten grenser. Det er sauer og griser og monstre, og masse adventure. I tillegg kan man spille med folk man kjenner, som alltid er et pluss. 

   
 • Until Dawn. Et horror-spill der alle valg du gjør påvirker hvordan spillet slutter og hvilke karakterer som dør. Det er fire gutter og fire jenter, og selve spillet er sykt bra kvalitet og veldig spennende. Until Dawn utfordrer bevisst horror-troper som avhenger av et sexistisk kvinnesyn; for eksempel at alle kvinnene dør, på en eller annen måte er offer, eller er nakne. Gjerne alle tre. Until Dawn gjør ikke dette, men det skal sies at dette er et veldig heterofilt spill. Alle karakterene blir introdusert med en relasjon til en annen karakter av "motsatt" kjønn, og noen av jentene har catfight over en gutt Noe du ikke får valgt bort eller valgt annerledes... i et spill som handler om valg... hmm. 
  File:Tumblr njvbf4mAnQ1tn1d6wo1 500.gif

Hederlig omtale: Dragon Age: inquisition. Dette har jeg ikke spilt, men her er det en canon transperson og man har muligheten til å være skeiv. Jeg har sett noe av gameplayet og det ser utrolig fint ut, så det er neste spill på lista mi.

xoxo

Elise

 

#spill #game #gaming #feminisme #feminist #untildawn #fez #dragonage

3 kommentarer

bernteriksandnes

01.04.2016 kl.16:51

Hei og fin blogg du har :)

Herlig å se at du også gamer litt ;)

Jeg er leder for Spillmagasinet, en nettside som fronter bloggere, youtubere, twitchere, podcastere og andre som driver med gaming. Om du er interessert, kan jeg sende deg en invitasjon til spill.blogg.no. Når du evt. godtar det og skriver et blogginnlegg om spill, kan du merke av spill.blogg.no i grupper og dermed kommer du opp i vårt system og vi kan fronte deg på Spillmagasinet.

I beste fall om blogginnlegget er bra kan det hende det også kommer opp på side3.no.

Er det noe du lurer på så gjerne kontakt meg enten via melding her eller bernt.sandnes@nettavisen.no

En riktig god helg til deg når den tid kommer :)

Vennlig hilsen

Bernt Erik Sandnes

Spillmagasinet

FeministPerspektiv

01.04.2016 kl.16:55

bernteriksandnes: Jeg vil veldig gjerne være med i gruppen! Tusen takk, og ha en fin helg :-)

bernteriksandnes

01.04.2016 kl.17:04

Da er invitasjonen sendt. Det du nå må tenke på når du skriver blogginnlegg om spill er å bruke store bilder og som passer inn i innlegget om spill og at dette bildet da vil havne på Spillmagasinet. Bilder som frontes helt i toppen av siden bør ha en størrelse på minimum 800 pixler og er innlegget veldig bra kan det hende det havner på Side3.no

Er det ellers noe du lurer på så gjerne kontakt meg.

Kos deg videre :)

Mvh. Bernt Erik Sandnes - Leder for Spillmagasinet

Skriv en ny kommentar

FeministPerspektiv

FeministPerspektiv

20, Oslo

På denne bloggen vil vi skrive om populærkultur (film, bøker, musikk, etc) fra et feministisk perspektiv, særlig med tanke på et skeivt/queer perspektiv (lhbt). I tillegg vil det i ny og ned bli andre temaer med et feministisk perspektiv. Bloggen drives av Elise og Lee. Kontakt: feministperspektiv@gmail.com Twitter: @fperspektiv

Follow

Kategorier

Arkiv

hits